Uvjeti kupnje

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Prodavatelj - pružatelj usluge internet prodaje putem PEITHO.HR web trgovine je tvrtka:
Zlatarna Pavličević, obrt za proizvodnju, trgovinu i usluge - vl. Hrvoje Pavličević (u daljnjem tekstu Zlatarna Pavličević)
Vladimira Varićaka 18 (Sloboština) Zagreb, Hrvatska

OIB: 46010194165

Adresa elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Info telefon: 099 6178 908


Račun kod Zagrebačka banka d.d., Zagreb: 2360000 - 1101407000
IBAN: HR23600001101407000 kod Zagrebačke banke d.d.

Ovi Uvjeti kupnje (dalje u tekstu: Uvjeti) definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim internet stranicama. Prodavatelj robe ponuđene na ovim stranicama je Zlatarna Pavličević-obrt, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Sve cijene su izražene u kunama i uključuju PDV. Korištenjem ovih internetskih stranica Kupac potvrđuje da je upoznat i suglasan s Uvjetima i svim ostalim stavkama poslovanja. Ovi Uvjeti primjenjuju se na prava i obveze koja se odnose na kupnju proizvoda ili usluga putem PEITHO.HR internet trgovine te prava i obveze koje proizlaze iz sklapanja Ugovora o prodaji na daljinu (dalje u tekstu: Ugovor) između potrošača kao krajnjeg Kupca i Zlatarna Pavličević-obrt kao Prodavatelja i smatraju se sastavnim dijelom takvih ugovora.

Kupce upućujemo da se prije kupnje upoznaju sa ovim Uvjetima te da iste redovito provjeravaju, kako bi bili upoznati sa svim pravima i obvezama.
Zlatarna Pavličević-obrt pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama. Zlatarna Pavličević-obrt pridržava pravo ukidanja usluge i promjene sadržaja u svako doba bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Korištenje usluga PEITHO.HR internet trgovine odobrava se isključivo punoljetnim osobama. Uporaba i korištenje PEITHO.HR internet trgovine od strane djece ili maloljetnih osoba nije dozvoljeno te su roditelji i/ili skrbnici dužni o tome voditi računa, u protivnom preuzimaju sva prava i obveze nastale takvim korištenjem, a Zlatarna Pavličević-obrt ne odgovara za eventualne posljedice takvog korištenja. Zlatarna Pavličević-obrt se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti za točnost i/ili potpunost svih informacija i sadržaja koji se nalaze na PEITHO.HR. Zlatarna Pavličević-obrt zadržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje cijene proizvoda (poštarina besplatna za sve narudžbe) može se izvršiti na jedan od sljedećih načina:

1) Plaćanje općom uplatnicom

Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se platiti putem opće uplatnice u svim poslovnicama banaka, FINA-­e ili uredima Hrvatske pošte. Nakon potvrde narudžbe, Zlatarna Pavličević-obrt na e­mail adresu kupca dostavlja ponudu za kreiranu narudžbu, s navedenim podacima potrebnima za uplatu. Sve podatke je potrebno točno upisati i izvršiti uplatu u roku.

2) Plaćanje internet bankarstvom

Proizvodi za koje je zaključena narudžba mogu se platiti putem internet bankarstva bilo koje banke u kojoj je otvorena mogućnost takvog načina plaćanja. Nakon potvrde narudžbe, Zlatarna Pavličević-obrt na e­mail adresu kupca dostavlja ponudu za kreiranu narudžbu, s navedenim podacima potrebnima za uplatu. Sve podatke je potrebno točno upisati i izvršiti uplatu u roku.

3) Plaćanje pouzećem

Iznos narudžbe plaćate poštaru prilikom dostave na vašu adresu. Plaćanje pouzećem je isključivo u gotovini dostavljaču prilikom isporuke na adresu koju ste upisali tijekom narudžbe. Ukoliko primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na navedenoj dostavnoj adresi prilikom isporuke, dostavljač će ostaviti obavijest o prispijeću pošiljke.

4) Plaćanje kreditnim karticama

Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama:

  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • Diners

SIGURNOST PLAĆANJA

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite mStart – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.

mStart osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u mStart platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima mStart sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. mStart zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

mStart sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost mStart sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

DOSTAVA

Naručenu robu dostavit ćemo na adresu po izboru na području Republike Hrvatske uključivo i sve otoke dostavom kurirske službe. Dostava za narudžbe je besplatna.

Proizvod će biti dostupan kupcu na teritoriju Republike Hrvatske u roku od 2-5 radnih dana (subota, nedjelja i neradni dani isključeni) od predaje proizvoda dostavnoj službi, osim za dostavu na hrvatske otoke. Poseban raspored vožnje imaju otoci i mjesta koja ne podržavaju svakodnevnu dostavu pa se rok dostave može produljiti.

Dostava proizvoda vrši se putem GLS-a (General Logistic Systems Croatia d.o.o.) Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije obavezan nositi robu do kata na kojem stanuje kupac već samo do ulaza u stambenu zgradu.

Kupci su dužni pošiljku preuzeti i pregledati pred dostavljačem, a sve kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog mogućnosti oštećenja pošiljke prilikom dostave. Nakon što kupac od dostavljača preuzme paket, dostavna služba ne odgovara za eventualne reklamacije, oštećenja ili umanjenje sadržaja preuzetog paketa, osim uz dokaz da oštećenje nije nastalo nakon uručenja.

Ukoliko kupac ne preuzme proizvod ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga Zlatarna Pavličević-obrt zadržava pravo zahtijevati nadoknadu troškova manipulacije, transporta i drugih mogućih troškova.

SKLAPANJE I RASKID UGOVORA O PRODAJI

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu tvrtke Zlatarna Pavličević-obrt za sklapanje Ugovora te Kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između Kupca i tvtke Zlatarna Pavličević-obrt prema uvjetima prodaje navedenima u ovim Uvjetima.

Predmet i komercijalna svrha Ugovora je kupnja odabranog proizvoda ili usluge putem PEITHO.HR internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade - cijene proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem Interneta. Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik prihvati ponudu obrta Zlatarna Pavličević-obrt na način da popuni elektronsku narudžbu te izvrši plaćanje putem kreditne kartice/opće uplatnice/virmana/internet bankarstva/pouzećem.

JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Roba za koju raskida ugovor treba biti neoštećena, isključivo u svojoj originalnoj i neoštećenoj ambalaži. Povrat treba biti unaprijed dogovoren, a trošak povrata snosi Kupac. Povrat robe Kupac šalje na adresu Zlatarna Pavličević-obrt, Vladimira Varićaka 18, 10010 Zagreb sa naznakom "Internet trgovina povrat robe". Uz robu koja udovoljava povratu uplaćenih novčanih sredstava, obvezno treba biti priložena kopija računa te Obrazac za jednostrani raskid ugovora (obrazac). Također, u slučaju da je vraćena roba naručena uz besplatnu dostavu, povrat sredstava će biti umanjen za troškove dostave koji su bili važeći u datom trenutku.

Da bi Kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Zlatarna Pavličević-obrt o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom elektroničkom poštom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte i broj narudžbe.

Ako Kupac jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Zlatarna Pavličević-obrt od Kupca zaprimi odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Povrat novca biti će izvršen virmanskom uplatom na broj računa Kupca. Povrat novca Zlatarna Pavličević-obrt može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena i provjereno da nema oštećenja nastalih nakon što je roba predana u posjed Kupcu ili trećoj osobi koju je Kupac odredio, a koja nije prijevoznik. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Ako je na zahtjev Kupca izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, Kupac je dužan platiti Zlatarna Pavličević-obrt iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je Kupac obavijestio Zlatarna Pavličević-obrt o jednostranom raskidu Ugovora.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:
- ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

UVJETI I POSTUPAK KUPNJE

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod. Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostaviti će se na adresu elektroničke pošte Kupca navedene u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe.

Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). U sve cijene je uračunat PDV.

Ukoliko Kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

POVRAT

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u zakonskom roku. Reklamacije se zaprimaju pismenim putem na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s napomenom: REKLAMACIJA. U slučaju reklamacije Kupac je dužan vratiti proizvod Prodavatelju na navedenu adresu u roku dogovorenom s Prodavateljem. Reklamacija će se smatrati valjanom ukoliko se pregledom proizvoda utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Prodavatelj je dužan u roku od 15 dana od dana primitka valjane reklamacije Kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

OBAVIJEST POTROŠAČIMA O NAČINU PODNOŠENJA PISANIH PRIGOVORA

Sukladno čl. 10. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da mogu podnositi pisane prigovore na sljedeći način:
putem pošte na adresu:

Zlatarna Pavličević, obrt za proizvodnju, trgovinu i usluge - vl. Hrvoje Pavličević
Vladimira Varićaka 18 (Sloboština) Zagreb, Hrvatska
na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
na tel. broj:099 6178 908

Image
KORISNIČKA PODRŠKA

Pon - Sub od 8 do 20 sati

info@peitho.hr
099 6178 908

Pratite nas

Ponuda

Kutak za kupce

Peithō